Обадете ни се0086-731-85252378

Изпратете ни поща[имейл защитен]

Начало>За нас>Новини

Светлините на Френел: Как работят и защо трябва да бъдат във вашия арсенал

Време: 2020-12-11 Хитове : 10

Едно от най-важните неща, които трябва да знаете за a Френелова светлина е как се произнася. Има няколко по-бързи начина да бъдете етикетирани като „newb“ (начинаещ, начинаещ или новодошъл) в фото / видео магазин или във филмов комплект, отколкото чрез неправилно произнасяне на светлината като FRAZ-nel. Произнася се „Fray-NEL“, с мълчаливо „s“ и ако това изглежда странно, то е защото е френско. Светлината, или по-точно лещата, намерена в осветителното тяло, е кръстена на френския инженер Августин-Жан Френел, който е изобретил технологията за фарове в началото на 1800-те. Неговото изобретение беше толкова добре прието по това време, че той беше номиниран за комисар на фарове във Франция.

20181218105313_32311


Вдъхновението на Августин-Жан идва от опита да намали теглото на голяма сферична леща, като издълба концентрични пръстени - като пръстените на дърво - в плоска леща. Всеки пръстен огъва светлината малко повече от тази под него, така че светлинните лъчи се проектират като лъч. Извън фаровете и филмовите декори, лещите на Френел също се използват в фаровете на автомобилите и тези големи външни светлини за събития, които те блестят в нощното небе по време на премиерите на филми, подобно на това, което комисар Гордън използва, за да призове Батман.

Как работят
Френелови светлини използвани за филмови комплекти са доста прости инструменти, които бързо се усвояват. Те са източник на светлина с различен размер и интензивност и имат способността да се използват като прожектор или прожектор. Самият апарат е лампа с различна мощност, която седи на подвижна пътека зад леща на Френел и пред сферичен рефлектор. Рефлекторът насочва по-голямата част от светлината към лещата на Френел, която след това осветява коралите в лъч. Всичко това е затворено в корпус, направен за разсейване на огромното количество топлина, която единицата произвежда. Има копче, обикновено в задната част на корпуса, което се използва за придвижване на екипа на лампата / рефлектора по коловоз, което позволява лъчът да бъде забелязан или наводнен. Обикновено има четири скоби в предната част на светлината - три неподвижни и една подвижна - за задържане на врати на хамбари, бързи пръстени, скрипи и други инструменти. И накрая, има жак за променлив ток за осигуряване на електричество и стандартно? -Дюймово (16 мм) монтиране на стойката и хомот за монтиране на светлината към лека стойка или таванна решетка Просто, нали? Повярвайте ми, те са дори по-лесни за използване, отколкото току-що обясних.

ИЗПОЛЗВАНИТЕ ФРЕНСНИ ЛАМПИ НА ФИЛМОВИТЕ КОМПЛЕКТИ СА ПРЕКРАСНО ОПРОСТИ ИНСТРУМЕНТИ, БЪРЗИ ДА УВЕДИТЕ

Има много аксесоари, които могат да бъдат добавени към Fresnels, за да контролират допълнително тяхната светлина. Те традиционно се продават отделно, въпреки че някои могат да бъдат включени в новия LED Fresnels, в зависимост от марката и модела. Към предните скоби на светлината може да се монтира четирикрилна врата на хамбара за управление на лъча. Кръглите отпечатъци - метални екрани, монтирани в метална рамка - могат да бъдат поставени пред светлина в същите тези скоби, за да се намали интензивността на светлината. Пръстен за скорост, който може да побере мека кутия, също може да се добави към същите тези скоби, за да се създаде мека, обвита светлина. Традиционните волфрамови френели не се предлагат с вградени димери, но външните системи за димиране могат да бъдат закупени за около 50 долара. Blackwrap (TM) или CineFoil (TM), по същество тежко, черно алуминиево фолио, може да се използва за оформяне на светлина. Гелове и дифузионни елементи могат да бъдат прикрепени - обикновено към вратите на хамбара с помощта на C47s (известни още като дървени щипки) - за промяна на цвета или интензивността на светлината.

употреба
Ако някога сте ходили на клас за осветление на филми, трябва да сте наясно с типична система за осветяване с три точки. Често използвани за интервюта, три или четири френела действат като ключова светлина, запълваща светлина, джанта / коса / задна светлина и четвъртата като незадължителна фонова светлина. Най-вероятно сте виждали резултатите от хиляди тези постановки в почти всеки документален филм със седнало интервю или в телевизионни предавания с дълги форми, като 60 минути. Френелите също са чудесни за продуктови снимки, където трябва да запалите относително малки, неподвижни подпори от разстояние. И както беше споменато по-рано, много филмови сцени ще имат таванна тръбна мрежа, изпълнена с висящи френели, както и други светлини, обикновено контролирани от светлинна дъска.

Бележка за волфрамовата лампа, малкото стъкло и керамика в центъра на Френел: Чух някой на снимачната площадка в електрическия отдел да казва на помощник-производител, че „крушка“ е нещо, което градинар поставя в земята през пролетта, от което цвете расте; „лампа“ е това, което използваме за филмов комплект - още един съвет, който ще ви спести от това да бъдете етикетиран newb още през първия си ден като продуцентски асистент. НИКОГА не докосвайте тази стъклена лампа, независимо дали е хладна или гореща. Когато се охлади, пръстът ви ще остави малко, невидимо количество масло върху стъклената повърхност, което най-вероятно ще се нагрее след включване и ще доведе до експлозия на лампата. Тези дребни неща не са евтини и са истинско неудобство, ако нямате допълнителна услуга. Когато са горещи, те могат да ви направят наистина неприятно изгаряне. Очевидно 70 процента от енергията, използвана от волфрамова светлина, се разпръсква като топлина, като само 30 процента се виждат като светлина. Използвайте ръкавици, когато боравите със светлините, след като са били включени.

Плюсове минуси
Изглежда, че повечето директори на фотографията предпочитат цвета на волфрамовите светлини на Френел пред по-новите LED светлини, както и контрола, който традиционните светлини позволяват. Тези лампи изискват относително голямо количество електричество и се нагряват изключително.

Въпреки че цветът, произведен от LED Fresnels, особено ранните модели, е по-малко желан от мнозина, те черпят много по-малко енергия, остават по-студени и могат да имат способността да могат да се регулират и / или да превключват между дневната светлина и волфрамовия цвят от тяхната единична единица . Също така съм чел, че по-мощните LED френели могат да произвеждат шум от вентилатора.

Ударете комплекта
Френелите са известни със своята насочена светлина, която може да създаде твърди, свежи сенки. Направете търсене на изображения за Джордж Хърел в интернет и ще видите примери от този комерсиален портретен художник от 1930 г., който обичаше да използва Френелс. Тези работни коне на света на осветлението могат да бъдат намерени на декори и на различни места по света, правейки филмите, телевизията и новинарските предавания, които гледаме ежедневно.

БЛОК:
Мол Ричардсън е отговорен за прякорите на тези различни по големина светлини на Френел. Тези псевдоними са широко използвани в комплекти, най-малкото в САЩ.

100-ватова светлина на Френел се нарича „мастило“.

200-ватов Френел е „джудже.“

650-ватовият Френел е „туини“.

1k-ватов Френел е „бебе“.

2k-ват Френел е „младши“.

5k-ватов Френел е „старши“.

Морган Паар, съосновател на Nomadic Frames, е независим от локацията режисьор и инструктор по филмопроизводство в момента в Сидни, Австралия. Той няма Fresnel в багажа си, но има Flex двуцветен LED 1 'x 1' мат.